överklaga till en nämnd

Att överklaga till en nämnd

För andra gången i mitt liv har jag behövt överklaga till en nämnd.

Första gången jag gjorde det var när jag överklagade beslutet min tidigare hyresvärd fattat i min ansökan om att få byta lägenhet. Den gången blev det ett sammanträde i hyresnämnden och jag fick rätt.

Denna gången har jag gjort en överklagan till Personförsäkringsnämnden då jag inte är nöjd med försäkringsbolagets beslut i min skadeanmälan, att neka mig ekonomiskt stöd på grund av längre tids sjukskrivning.

Det långa meddelande som jag skrev till mitt försäkringsbolag fick jag snabbt svar på. 4 timmar senare, för att vara exakt. Han som ringde ville reda ut lite missförstånd som uppstått på grund av felaktiga ordval från hans sida och han hänvisade mig till ovan nämnda nämnd för att överklaga om jag inte var nöjd med beslutet.

Även när jag är förbannad så är jag väldigt trevlig att ha att göra med per telefon, när det är människor jag inte personligen känner som jag pratar med. Jag har själv arbetat med kundkontakt via telefon och alla parter vinner på att vara trevliga, oavsett hur besviken och förbannad man är. Så jag körde på det, och var trevlig. Handläggaren som ringde mig var också väldigt tillmötesgående, bad om ursäkt för sina missar som gjort mig förvirrad och instruerade mig i hur jag skulle göra en överklagan.

Ytterligare några timmar senare skickade jag då iväg min ansökan om att mitt ärende skall prövas inför Personförsäkringsnämnden. Jag bifogade sjukintyg, beslutet från mitt försäkringsbolag samt en reviderad version av meddelandet jag skickat till bolaget för att få fram varför jag ansåg att beslutet var fel.

Det är egentligen ganska sjukt att ett försäkringsbolag anser att all psykisk ohälsa hör ihop. Det är i alla fall min tolkning av allt det här.

Man kan få skador på hjärnan på grund av olycka eller sjukdom, och de täcks vad jag förstått av sjukförsäkring och olycksfallsförsäkring. Men min sjukdom, som är en fysisk skada på hjärnan, går in i samma fack som depression, ångest, ADHD, autism, osv mm etc. Varför gör man den skillnaden, undrar jag?

4 reaktioner på ”Att överklaga till en nämnd

  1. Min nära anhörige blev svårt misshandlad och fick hjärnblödning. Denne hade sedan 40 år en personförsäkring som skall träda in vid skada. Min anhörige utreddes i flera månader av sjukhus som kom fram till att denne är hjärnskadad till den grad att hemhjälp krävs för överlevnad. Min anhöriga fick efter den undersökningen sjukpension. Försäkringsbolagets beslut var ungefär att någon invaliditet pga misshandeln inte kan styrkas. Beslutet överklagades till Personförsäkringsnämnden vars beslut löd ungefär: någon invaliditet pga misshandeln inte kan styrkas.

    Det finns två typer av kriminella: Kriminella och försäkringsbolag och Personförsäkringsnämnden är försäkringsbolagens knähundar.

    Efter detta har jag minskat ner mina försäkringar till bara det absolut nödvändigaste, alltså sådana försäkringar man måste, dvs bilförsäkring och hemförsäkring. Allt annat har jag skippat, det är värdelösa försäkringar avsedda att bara dra in pengar till försäkringsbolagen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.